fredag, april 07, 2006

Det å bli lurt av 6åringer...

Hadde ein fin opplevelse her ein dag. Mor mi, som e lærer på ein barneskole måtte ta seg fri fra klassen sin pga någe kurs-greier. Og då fekk eg den takknemlige oppgaven å passe på disse smårollingane i ein halvtime. Det va på slutten av dagen, og de lekte bare rett utenfor klasserommet, i sandkassen. Så min oppgave va å passa på at ingen reiv kverandre i håret og at ingen tissa på kverandre. Enkelt.

Hu mor reiste, og der stod eg med 27 viltre ongar. Og det jekk så fint! Eg måtte jo se på den fine tskjortå ei av jentene hadde fått dagen før, eg måtte springa ei løypa samen med ein fyr der me kun sko gå på steinar, og eg måtte ordna opp når någen begynte å grina. Alt va som d sko ver.

Så har det seg sånn, at rett inforbi dørå t skolen, så e d to dass. Husk at de lekte i sandkassen. Plutselig va d ein av guttane som kom ut med ei lidå bøtta med vann og heiv oppi hålå, sånn at d sko bli et basseng. Så sprang han tbage, samen med någen andre ongar. Så eg spurte fint om de fekk lov t dette. Liksom, springa inn med skitne sko, gå inn på dass og fylla bøttå med vann. "Å jo, har alltid fått lov t d!" Men eg va jo litt bekymra, så eg spurte ei uskyldige jenta. "Ja, me...me har alltid fått lov t d..." Ok, tenkte eg, ska kje ødelegga alt her.


Når me spiste middag seinare på dagen, så spurte jo mor mi koss det hadde gått. Så eg sa d hadde gått veldig bra, og at de hadde lekt i sandkassen heile veien, og henta vann inne. "HENTA DE VANN INNE!!!!?" "eh...ja...de sa de hadde lov". "NEI! DET HAR DE ALDRI FÅTT LOV T!!!!! NÅ KLIKKE VAKTMESTEREN!!!!!"

Her hadde alle sagt i kor at de fekk lov t å henta vann + hu mest uskyldiga jentå!!! Ingen som smilte eller som avslørte at d ikkje va lov! E d mulig!

De e jo bare 6 år!!! Og aligavel klare 27 elever å lura ein tesynelatande oppegåande 23-åring...

7 kommentarer:

Anonym sa...

hehe.. eg må le! det e løye då.. eg har lært at hvis du lure på om de snakke sant, så spørr de om de andre lærerene vil sei det samme hvis du spørr de.. då dette som regel hvertfall ein eller to av..

Eg reise snart hjem på påskeferie, sekken e pakka og leiligheten e ensom og kald... men det blir litt trist å reisa fra Bergen ligavel...
Ønske deg ein fantastiske påske Espen!

Linda sa...

Hehe! Eg he jobba et år i barnehage og et år på skole, så eg vett ka du snakka om. De mest uskyldige ongane e ikkje så uskyldige så de ser ud såm =) Hihi

ane marie sa...

Hei Espen! Plutselig var jeg inne på bloggen din - sånn kan det gå i denne blogverden! Så morsomt at du og har fått deg blogg:) Begynte å bli litt dårlig med oppdateringer på dagens vits å sånn på den andre sia di... hehe

Jeg legger en link hit fra bloggen min jeg! ;) Så snakkes vi vel i norkirka eller no engang! (min blogg forresten: www.amasin82.blogspot.com)

Håper du hadde en fin påske! :) Og bedre lykke neste gang med de små snørrungene! hahaha:) morsom historie!

Catti sa...

HEIA!!!
lenge siden..

fiksa linken te Kjetil. mangle ein T. dapangatnet.blogspot.com

ellers e du selvsagt velkommen til å besøga mi sia og ;)

Tarjei sa...

Eg e for å gjerda inne ungar eg....

Espen og Nina sa...

Heilt enig Tarjei! Koffor ikkje bare låsa di inne ein plass! å la di ver der!

Takke for hjelpå catti! ja, d e jammen meg lenge si! ka jørr du på!? gjer ennå gass for Krik håbe eg!

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»